Goodbye Nepal, hello Thailand!
Door: Irina
Blijf op de hoogte en volg Irina
10 April 2012 | Thailand, Bangkok
Dit is alweer mijn laatste blog dat ik in Nepal zal schrijven. De laatste week is heel snel voorbij gegaan, vast en zeker doordat het zo’n leuke week was! Afgelopen maandag ben ik voor het eerst naar het weeshuis geweest, zo’n 45 minuten wandelen hier vandaan. Samen met Florian , huisgenoot die al een paar weken in het weeshuis werkt, ben ik naar het weeshuis gegaan en toen we daar aankwamen renden alle kindjes op ons af. Ze zijn zo ontzettend blij als er vrijwilligers komen, heel leuk om te zien! We hebben met drie kinderen geluncht, lekkere chow mein en chow chow. Toen kreeg ik nog Pepsi van een van de kinderen over mij heen, hoe grappig vonden ze dat haha! Op weg naar ons huis in Pepsi-cola hebben we gelift en zaten we met z’n drietjes op een motor!
Vrijdag is Chloe met mij meegeweest naar het weeshuis. Toen de kinderen ons zagen aankomen, riepen ze Irinaaaa en kwamen ze naar ons toegerend om ons te knuffelen. Zo schattig! We zijn met ze naar het vliegveld geweest, want dat vinden ze altijd helemaal geweldig. Dat was nog een hele klim: we moesten door een rivier met een best wel sterke stroming en daarna een heuvel omhoog klauteren waar we nog een dode aangevreten hond zagen liggen, bah!
Vrijdagmiddag zijn we met de groep richting Thamel geweest, mijn laatste leuke weekend hier in Nepal. Chloe en ik hebben er gelijk een extra dag aan vastgeplakt en hebben zondag ook vrij genomen.
Vrijdagavond zijn we met zn allen uit eten geweest. Zaterdag en zondag hebben Chloe en ik lekker geshopt in Thamel. Natuurlijk kon ik niet teveel kopen, omdat ik er anders mee moet sjouwen in Thailand. Zaterdag zijn we ook nog naar de ‘Garden of Dreams’ geweest, een mooie rustgevende tuin midden in de drukke toeristenstad Thamel. Veel stelletjes, dus ik miste Joost extra erg (A).
Vandaag ben ik met Chloe meegeweest naar het ziekenhuis. Al bijna vier weken had ze last van diarree, dus ze voelde zich heel slapjes. Het ziekenhuis hier is echt zo anders dan het ziekenhuis in Nederland. Chloe werd door een mevrouw aan een infuus gelegd, die geeneens handschoentjes droeg:s. Daarnaast werd het infuus werd verkeerd aangelegd, want ze begon als een gek te bloeden (en nog steeds zat die mevrouw er zonder handschoenen aan!). Toen werd er een of ander medicijn in haar bloed gespoten en dat gaf een uitslag! Jeukende arm en haar ader werd helemaal rood:s Snel dat ding er weer uit en weer aan het “normale” infuus. Na een heel onderzoek bleek dat ze een bepaalde bacterie in haar darmen heeft, die haar rode bloedcellen aantast. Vandaar dat ze zo slapjes was. Maar daarnaast heeft ze ook nog een urineweginfectie en wormpjes , dus nu heeft ze een hele waslijst aan medicijnen meegekregen. Hopelijk is ze snel weer beter!
Vandaag was tevens mijn laatste dag in het weeshuis en dat vond ik wel heel jammer. Ik was na deze week zo gehecht aan de kindjes en zij ook aan mij. Vandaag kreeg ik als afscheid een tikka van hen, superschattig. Dat geven ze hier in Nepal als zegening. Ik zal hiervan binnenkort eens een foto uploaden! Na het weeshuis heb ik geprobeerd mijn backpack opnieuw in te pakken, maar helaas is mijn wasje nog niet droog. Uitgerekend vandaag scheen het zonnetje niet, dus moet ik mijn was nat in mijn tas doen hmm....Morgenvroeg maar om half 5 opstaan! Ik vertrek hier namelijk om half 7 naar het vliegveld. Ik ben wel een beetje zenuwachtig voor de reis, ik vlieg namelijk weer via India en de vorige keer liep dat niet helemaal goed. Ook zal het wel raar zijn om in Bangkok aan te komen en dan echt even op mezelf aangewezen te zijn. Wel heb ik heel veel zin in mijn vakantie in Thailand en dan met name in de duikcursus die ik wil volgen, maar daar moet ik nog wel twee weekjes mee wachten. Eerst een paar weekjes naar Bangkok en het noorden van Thailand!
Zodra ik ben aangekomen in de drukke stad zal ik proberen zo snel mogelijk weer een verslag te posten!
10 April 2012 - 15:04
Laura:
Ik ben de eerste! :D arme kindjes, ga je nu weer weg! Wat is chow chow? Heeeeeeeel veel plezier in Thailand!! Ik ga maar weer eens verder met studeren, zucht.. ;) zul je aan me denken terwijl je op het strand ligt? Haha :D hoop dat de reis morgen goed gaat! xxxxx liefs -
10 April 2012 - 17:22
Beike:
Hallo Irina,
Leuk om weer wat van je te lezen! Je hebt weer heel wat meegemaakt. Gaat er verder niemand van je "Nepalclubje "ook naar Thailand dus. Ach, daar tref je vast ook weer leuke mensen! Ik wens je een goede reis toe en veel plezier! -
10 April 2012 - 18:59
Kelly:
Hey Irina! Fijn dat het leuker was in het weeshuis :). Die kleintjes lijken me heel schattig! En leuk dat je met ze naar het vliegveld bent geweest :) En nu alweer op naar Thailand, wat gaat de tijd snel! Wel jammer dat nu net vandaag de zon niet echt heeft geschenen, natte was is ook een stuk zwaarder om mee te nemen. Voorzichtig reizen, goed op je spullen en jezelf passen en tot de volgende post! ;) Liefs vanuit het verre Groningen! X
PS: Wat eng trouwens met Chloe! Klinkt allemaal nogal eng en naar, wens haar maar beterschap! (ook al ken ik haar niet, wat extra kan ze wel gebruiken denk ik) -
10 April 2012 - 19:00
Kelly:
PPS: En het komt helemaal goed 'in je eentje' hoor! Ga ervoor Ien! XXX -
11 April 2012 - 14:28
Robert:
Hey Irina!
Je avontuur zit er op daar in Nepal!!! Wat een voldoening geeft je dat zeker om te zien hoe die kleine kinderen het waarderen dat je ze aandacht geeft! Onbetaalbaar...
past er zo''n kindje in je backpak? Marijke en ik zouden graag zo''n kleintje willen hebben, en zo heb jij nog een mooie herinnering aan Nepal....
Heel veel plezier daar in bangkok en Thailand!!
Sambal bij?
groetjes,
Robert en Marijke -
11 April 2012 - 18:11
Anjo En Trijnie:
Hoi Irina, de Paasdagen hebben wij achter de rug en alles gaat gewoon weer zijn gangetje.
Eigenlijk best wel jammer dat je verder moet trekken. Je begon een band met de kinderen te krijgen. Was je, achteraf , daar maar eerder begonnen. En nu op naar Thailand.
Hele goede reis, we horen van je.
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag.
P.S baby Mees is al 9 pond en heeft zijn eerste prikjes gehad. Alle 3 huilden we (Mees, Agnes en ik ) Zo verdrietig, maar ja het moet.